Rioolinspectie in Nederland

Uw loodgietersproblemen, opgelost in één telefoontje. Boek onze complete oplossingen, geleverd
door gecertificeerde en veelzijdige loodgieters en ontstoppingsdienst specialisten!

Spoedservice 24/7
Vanaf 34 €
365 dagen per jaar
097010280682

Rioolinspectie nodig?
Neem gelijk contact met ons op!

Raakt u erg gefrustreerd wanneer u te maken hebt met een verstopping in uw rioolleiding? Of heeft u constant een lekkage in een van uw afvoerleidingen? Dan is het erg verstandig dat u ons inschakelt voor een rioolinspectie. Onze vakmannen kunnen dit snel en deskundig voor u voor u laten uitvoeren. Onze rioolspecialisten zijn de beste in hun vak en zijn nooit te moe om u professioneel en effectief te helpen met uw probleem.

Een probleem met uw riolering wordt in een mum van tijd door ons opgelost. Met speciale tools wordt het de oorzaak van het rioolprobleem snel gevonden en wordt het probleem effectief en vakkundig opgelost door ons! Door onze jarenlange ervaring met het verhelpen van rioolproblemen, kunt u zeker van zijn dat u niet te maken zult hebben met amateurs.

U kunt een afspraak bij ons maken voor een rioolinspectie door telefonisch contact op te nemen met onze ontstoppingsdienst. Onze medewerker beantwoordt al uw vragen en zal kijken op welke dag er een afspraak gemaakt kan worden met een van onze rioolexperts. De vakman zal stipt op de afgesproken tijdstip bij u langs komen en u graag verder helpen met uw probleem.

U kunt gerust zijn dat u niet te maken zult krijgen met een onbetrouwbare riooldienst, we hebben allemaal gediplomeerde en erkende vakmannen in ons team en we voeren uit wat we u beloven. Wacht dus niet te lang en grijp snel naar die telefoon!


097010280682

Bel ons nu meteen!

En onze loodgieter staat in minder dan 30 minuten voor uw deur!

097010280682

Wat is een rioolinspectie precies?

U hebt wel door dat onze bedrijf rioolinspecties uitvoert, alleen weet u wel precies wat het inhoudt? Niet iedereen weet ook wat een rioolonderzoek exact is. Daarom zullen we u uitgebreide informatie geven over hoe dit proces precies tot stand komt. Hoe een rioolinspectie gemaakt wordt, leggen we u nader uit:

De riolering wordt gecontroleerd op mogelijke defecten door de specialisten. Hierbij wordt er gebruikt gemaakt van een rioolcamera. Naast dit apparaat is het ook mogelijk om een rookgenerator te benutten voor een rioolinspectie. Eens in de zoveel tijd kan onze vakman het probleem ook gewoonweg gelijk opsporen en zijn deze speciale hulpmiddelen niet dringed nodig is.

Wat de specialisten daarna doen is het opstellen van een breedvoerige rapportage. Welke kwesties zijn hierbij aan het licht gekomen en welke acties moeten er hiervoor ondernomen worden? De handelwijzes om het probleem aan te pakken worden gelijk met u besproken.

Pluspunten van een specialistische rioolinspectie

Problemen met uw riolering kunnen veel ongemakken bieden en zorgen vaak ervoor dat verschillende werkzaamheden in een woning of een zaak tijdelijk stopgezet moeten worden totdat het probleem is opgelost. Dit is erg vervelend vooral als u te maken hebt met taken die snel afgerond moeten worden. Daarom dat er diverse voordelen worden geleverd door rioolonderzoek. Dit zijn onder andere:

  • De toestand waarin de riolering zich bevindt, wordt goed aantoonbaar. Enkele rioleringssystemen zijn zo lang meegegaan waardoor het aanbrengen van een nieuw rioleringsstelsel dringend nodig wordt. Daarom kan een rioolinspectie zeker geen kwaad.
  • Een afvoer verstopping, een lek en andere soort problemen die een vieze rioolgeur veroorzaken, zullen zich snel openbaren. Bovendien zal de wortelgroei in een afvoerleiding of een bodemstorting op deze manier snel tevoorschijn komen.
  • Door uw riolering te controleren op een lekkage, verstopping of andere defecten hoeven er geen werkzaamheden uitgevoerd worden waarbij er voorwerpen afgebroken of afgehakt moeten worden. Dit hebben we uiteraard te danken aan moderne hulpmiddelen.

De verschillende benaderingen voor rioolinspectie

U heeft eerder gelezen wat een rioolinspectie inhoudt, maar nu gaan we het hebben over de verschillende manieren waarop een rioolonderzoek uitgevoerd kan worden. Wanneer we praten over verschillende manieren om een rioolinspectie te late uitvoeren, hebben we het hierbij over de verschillende werktuigen waarmee een inspectie laten uitvoeren kan worden. Onze vakmannen weten precies hoe de apparaten in elkaar zitten en hoe ze dus ermee om moeten gaan.

Bij ons zult u alleen maar de moderne apparatuur vinden en er wordt ook goed en voorzihtig omgegaan met de machines zodat er onder andere ook geen schade aan uw afvoerleidingen wordt toegebracht. Hieronder leest u de diverse manieren voor het uitvoeren van een rioolinspectie:

Uitvoering van riool camera-inspectie

Een riool camera-inspectie wordt gehouden met waterdichte rioolcamera’s. Deze moderne camera’s of bewegende robots zullen bijdragen aan de rioolinspectie. Deze apparaten worden met een kabel de riolering ingeleid. Onze rioolspecialisten zullen met de beelden uitvinden wat voor probleem er is ontstaan met het rioleringsstelsel. Dit is een makkelijke manier om het probleem te achterhalen. Een groot pluspunt bij de riool camera-inspectie is dat er niet gegraven of onderdelen afgebroken hoeven te worden om het probleem te detecteren.

Bent u benieuwd naar deze vorm van rioolinspectie? Benader ons dan zo snel mogelijk. U kunt telefonisch contact met ons opnemen.

Toepassing van een rook opsporingsmiddel

U kunt ook uw riolering inspecteren met een rookgenerator. Dit is ook een uitstekend toestel om uw rioleringssysteem te controleren op verstoppingen, lekkages, defecten, etc. Bij dit methode zal de vakman rook in de afvoerleidingen blazen en dit doet hij onder hoge spanning. De rook zal dan tevoorschijn komen van plekken waar zich barsten bevinden. Op deze manier kan de rioolspecialist exact erachter komen waar het defect zit en zal de rioolspecialist het rioleringssysteem weer in orde krijgen. Het zal voor de vakman uiteraard nu makkelijker zijn om het probleem op te lossen nu de oorzaak bekend is.

Heeft u last van een lekkage in uw riool of een andere soort probleem over uw riolering, neem dan snel contact met ons op en we zullen zo snel mogelijk de oorzaak van het probleem identificeren.

De vakman onderzoekt zelf de riolering

Een volgende manier om een rioolinspectie te houden en dus te achterhalen wat voor soort rioolprobleem is ontstaan plus wat de oorzaak hiervan is te achterhalen, is wanneer de vakman zelf de situatie met eigen ogen controleert. Hierbij gaat de specialist zelf aan de slag om het probleem uit te vinden. Hierdoor is er geen speciale hulpmiddel nodig om de riolering te controleren op mogelijke lekkages, verstoppingen, etc.

Het kan wel zo zijn dat er hierbij werkzaamheden uitgevoerd moeten worden waarbij de vakman verplicht is om breekwerk uit te voeren. Met breekwerk bedoelen we dat er onderdelen of gehele voorwerpen afgebroken moeten worden om het werk uit te voeren. Of het breekwerk uitgevoerd moet worden of niet, zal alleen bekend worden wanneer er eerst naar de stand van zaken wordt gekeken.

Bent u geïnteresseerd in deze manier waarop een rioolonderzoek uitgevoerd kan worden? Neem dan snel contact op met onze ontstoppingsbedrijf. We zullen u uiteraard met veel plezier helpen.

De handelingen na een rioolinspectie

Wanneer de vakman klaar is met de rioolinspectie zal er een accurate rapportage worden opgesteld door hem. Er worden materiaal zoals foto’s en video’s getoond door de specialist aan de klant en ook mogelijkerwijs een digitale schets van het rioleringssysteem. De geringe beschadigingen/onjuistheden kan de vakman wel gelijk uit de weg ruimen, maar bij grotere complicaties zal de specialist eerst een plan van aanpak moeten maken voor de klant. In dit projectplan worden alle werkzaamheden ingesloten en ook de kosten ervan. Aan de hand hiervan worden dan, in overleg met de rioolspecialist, nieuwe akkoorden gemaakt.

Onze loodgieters zijn tot elke dienst in staat!

Bel ons voor een professionele ontstoppingdienst en rioolontstopping

097010280682


Feedback van onze klanten

Ontstoppen van een wastafel. Wat een fijn bedrijf! De website vond ik al goed, verhelderend, met een duidelijk kostenplaatje. Dan weet je waar je aan toe bent. ‘s Morgens nog eens een bevestiging dat de afspraak kon doorgaan, nog een telefoontje er overheen, prima. Toen nog een telefoontje dat ze een kwartier later waren, wat een service! Het probleem was complex maar het is uiteindelijk opgelost, met een duidelijke uitleg van de genomen stappen. Ik ben heel blij. Ik kan niet anders zeggen: aanrader!

Zachary Robbe

Ik ben zeer tevreden over de dienstverlening van Ontstoppingsdienst. De medewerker was precies op tijd. Binnen kort tijd had hij het probleem gelokaliseerd en ook verholpen. Ik kreeg tegelijkertijd een toelichting op hoe dit in zijn werk ging, omdat ik dit altijd wel leuk vind om te weten. Mijn afvoer stroomt weer helemaal vrij door en ik ben blij dat ik nu dit betrouwbare bedrijf ken voor het geval ik nog een keer een probleem heb. Ik durf hun dan ook met een gerust hart aan te bevelen

Augustinus Elschot

Erg prettig en professioneel geholpen. De communicatie verliep soepel en ik werd goed op de hoogte gehouden van de tijd waarop de loodgieter zou arriveren. Hij was vriendelijk en het probleem is snel en kundig verholpen. Kortom: ik ben erg tevreden!

Orry Rietbergen

Heeft u last van een ernstig rioolprobleem? Neem dan contact met ons op

Rioolproblemen zoals een verstopping of een defect in de rioolleiding zijn moeilijk te detecteren. Rioolinspectie laten uitvoeren is dan ook een goede besluit wanneer men rioolproblemen wilt preveniëren. Onze vakmannen kunnen snel uw afvoer ontstoppen en ook uw rioolstelsel weer in de optimale, werkende staat brengen. Onze rioolspecialisten zullen u zeker niet teleurstellen. Heeft u meer vragen over rioolinspectie? Dan moet u gelijk telefonisch contact opnemen met onze ontstoppingsdienst. We zullen u maar al te graag helpen.

FAQ

Heb ik professionele reparatie nodig?

Een standaard ontstopper is meestal een betrouwbaar hulpmiddel voor huiseigenaren bij een kleine verstopping van een leiding. Als u het met een ontstopper probeert en de verstopping komt los, dan is dat waarschijnlijk al het werk dat nodig was. Als u echter de ontstopper probeert en er komt niets los, dan is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Professionele monteurs beschikken over gereedschappen en methoden waarmee de meest hardnekkige verstoppingen kunnen worden weggeblazen, zodat schade wordt voorkomen en tot een minimum beperkt. Uw monteur kan ook in de leidingen kijken en vaststellen of er kleine lekken zijn die moeten worden verholpen.

Hoe lang duren uw rioolreinigingsdiensten?

Door uw interne en externe afvoeren regelmatig te reinigen, voorkomt u verstoppingen en houdt u uw systeem in de best mogelijke conditie! Regelmatig reinigen van afvoeren helpt onze afvoersystemen vrij te zijn van de opbouw van kalkaanslag, vuil en puin.

Onze zeer ervaren ontstoppingsmonteurs van Ontstoppingsdienst 24 voeren in heel Nederland huisvuil- en commerciële ontstoppingswerkzaamheden uit. De werkzaamheden kunnen een uur tot een paar uur in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van het systeem of de hoeveelheid ontstoppingsresten die nodig zijn.

Biedt u drain onderhoudsdiensten aan?

Bij Ontstoppingsdienst 24 bieden wij concurrerende drain onderhoudsdiensten aan klanten die willen dat wij hun afvoeren reinigen en schoonmaken door middel van een doorlopende onderhoudsovereenkomst. Wij hebben een uitstekende reputatie in de omgeving en zijn er trots op dat wij effectieve rioolreinigingsdiensten leveren aan de huishoudelijke en commerciële sector.

Als u uw behoeften op het gebied van rioolreiniging met onze medewerkers wilt bespreken, aarzel dan niet om vandaag nog contact met ons op te nemen: 097010280682!

Hoeveel kost het om een afvoer te ontstoppen?

Onze ontstopping van een afvoer begint vanaf 34 €. Wij garanderen een reactietijd van 2 uur omdat wij begrijpen dat verstoppingen in afvoeren een noodgeval zijn en met spoed moeten worden opgelost.

Terwijl andere pijpreinigingsbedrijven een meerprijs kunnen berekenen voor verstoppingen die zich in Nederland voordoen, hanteren wij dezelfde prijsstructuur, waar u zich ook bevindt. Onze verstopte afvoer ontstoppen begint vanaf 34 € en alle prijzen worden geoffreerd voordat het werk wordt uitgevoerd.

Wie is verantwoordelijk voor een verstopping van een afvoer in Rioolinspectie?

In het algemeen is de huiseigenaar verantwoordelijk voor het ontstoppen van alle afvoeren binnen de erfgrens, zoals onder uw huis, tuin en oprit. Deze worden geclassificeerd als privé-afvoeren. U bent zelf verantwoordelijk voor het ontstoppen van afvoeren die niet door de buren lopen.

Afvoerbuizen die zich buiten uw eigendom bevinden, worden 'zijafvoerbuizen' genoemd. Zijdelingse afvoeren zijn de buizen die afvalwater wegvoeren van uw huis naar een riool. Ze zijn verbonden met uw privé-afvoer, maar u bent er niet verantwoordelijk voor. Zijriolen zijn eigendom van de overheid. Als u een afvoertechnicus wilt spreken voor gratis advies, helpen wij u graag.

phone097010280682