Kraan aansluiten en installeren

Kraan aansluiten en installeren


Bent u van plan om een nieuw kraan te laten aansluiten en of laten installeren? We gaan u nu helpen om dat voor mekaar te krijgen, en dat gaan we doen stap voor stap zodat het voor u makkelijk het wordt om te begrijpen. We willen niet alleen nieuwe kraan installeren, maar eerst wel de oude laten verwijderen.


Laten we beginnen met het proces van installatie van een kraan, het is niet een ingewikkeld taak als u stap voor stap te werk gaat. Ieder van ons met wat duidelijk stap-voor-stap-instructie kan dit allemaal aangaan.


De eerste stap die we gaan maken is heel simpel, en dat dat we het water gaan afsluiten. Dan gaat u door naar de sifon die u verwijdert, maar zet wel een emmer eronder zodat u niet het achtergebleven water in uw keuken morst. Zoek dan naar hoekstopkranen en sluit deze, en als ze niet goed dicht of open gaan dan zijn ze waarschijnlijk verkalkt en we raden u aan om ze meteen te vervangen. Wat u dan doet is aan de onderkant de aansluitingen van de keukenkraan los, wat u zoekt is de ring, de moeren en de plaat. Dan trekt u de kraan eruit, want die heeft u niet meer nodig.Het verwijderen van de oude kraan


En nu kunnen we beginnen aan met installeren van de kraan, nu we klaar zijn met verwijderen van de kraan. Start bij hoekstopkranen en als deze een afdichttingsring al hebben, stop ze dan in de muuraansluiting en schroef ze dan dicht. En als ze dat niet hebben moet u eventjes ze zelf gaan afdichten. Hoe u dat precies doet is dat u met ijzerzaag de oppervlak ruw maakt van de schroefdraad. U gaat vervolgens erop zetten de rozet, en daarna de schroefdraad wikkelt u om met hennep. Zorg ervoor dat u dit goed insmeert met afdichtpasta.


U heeft als het goed is in het pakket van de nieuwe kraan zitten aansluitslangen, deze wilt u gaan aansluiten bij hoekstopkranen en ook de keuken kraan. Als u niet weet welke koud en welke warm water is, dan is meestal warm water aan de linker kant en koud water aan de rechter kant van de kraan. U wilt dan de kraan van onderen vastzetten, en als dat bij u anders is dan volg de instructies tot u het voor mekaar heeft gekregen. Nu u klaar bent met dat, gaat u de sifon weer terug zetten waar het hoort en kijkt u of alles goed aan elkaar vast zit en controleert dat er geen water lekt. En zo bent u als het goed is nu klaar met installeren van uw nieuwe kraan, u kunt nu open draaien water en genieten in uw keuken.schema voor het installeren van een nieuwe kraan
Schema voor het installeren van een nieuwe kraan


Mengkraan aansluiten

In de meeste woningen komt u tegen een mengkraan, of dit nou in keuken is of badkamer is. U kunt deze mengkranen verkrijgen in verschillende uitvoeringen. We kennen denk ik wel allemaal de standaard met twee knoppen mengkraan, die ook de meest bekendste is. De twee knoppen voor warm en koud water mengkraan. U heeft natuurlijk ook andere mengkranen zoals bijvoorbeeld de thermostaat mengkraan die ook wel vaak geplaatst wordt. Thermostaat mengkraan komt met twee knoppen, waar de ene draaiknop bepaalt de hoeveelheid water mag en kan komen uit de kraan, en de andere draaiknop bepaalt en regelt de temperatuur van water. Dus een mengkraan aansluiten moet u zeker wel doen als u de kans heeft.


Kraan aansluiten met kokend water

Als u nooit gehoord heeft over een kraan aansluiten die direct kokend water voor uw gebruik komt, dan staat u voor een verrassing. Een ideale aanwinst voor uw keuken en voor u is de kraan die voor u zonder wachten een kopje thee of anders pasta met kokend water kan komen. Deze waterkranen zijn zeker geen speelgoed voor kinderen, en dus komen ze ook met een veilig kinderslot. Want we willen niet dat we onze kinderen hiermee gaan verbranden of onszelf, want veiligheid komt natuurlijk voor. Dus wat we nu wel willen weten is dat hoe een kokend water kraan eigenlijk werkt. Het werken van kokend water kraan gebeurd door een paar liter van reservoir water die verbonden en aangesloten wordt op de waterleiding. En dan wordt deze reservoir geplaatst in een keukenkastje, die je zo dicht bij mogelijk moet hebben bij de kraan. Het reservoir water wordt dan gebracht aan kook in een korte tijd, en met temperatuur van 110 graden wordt deze zo constant gehouden. En omdat het reservoir water goed geïsoleerd wordt gehouden zal deze niet afkoelen, en dus heeft u altijd kokend water in bereik voor de hele dag met groot gemak. U moet dan geen zorgen maken over het kokend wat op raakt, want deze vult automatisch weer bij en komt ook op kokend temperatuur.Amsterdam kraaninstallatie


Kraan vervangen

Er kunnen verschillende redenen zijn dat een kraan vervangen moet worden, bijvoorbeeld een kraan vervangen omdat deze lekt. Een kraan vervangen kunt u zeker met een beetje moeite wel zelf zonder een loodgieter te bellen wel aan. We gaan u het makkelijk maken door u mee te nemen met deze stap voor stap leiding naar een succesvol kraan vervangen. Na dit te hebben gedaan kunt u zelf andere kranen zoals douchekraan installeren zeker wel zelf doen.


Voordat u begint met kraan vervangen moet u eerst paar dingen weten. Eerst begint u met sluiten van de hoofdkraan, die u vaak bij watermeter kunt vinden. En dan om te controleren zet alle kranen open in uw huis om te kijken of ze allemaal inderdaad dicht zijn. En ook een goed begin is als u voor de installatie alle leidingen van warm en koud water goed doorspoeld totdat er schoon en helder water komt. U doet dit om te zorgen dat u niet met bezinksels uw kraan verstoppen, en ook uw drinkwater niet veronteinigen. U wilt ook voorzichtig zijn met de nieuwe kraan door deze niet beschadigen met gereedschap tijdens installatie, dus hou de getande tangen ver weg.


U gaat nu losdraaien de koppeling van de oude kraan, en voordat u dat gaat doen heb een emmer klaar staan want er kan nog water in de leidingen lopen. Met een steeksleutel draai los de koppeling van de kraan, want zo wilt u laten los hangen de buizen van de oude kraan. Nu maakt u los de oude kraan onder het werkblad, en dat doet u door aansluitmoer te draaien tot deze los is. U kunt nu als het goed is de kraan door het gat trekken van het werkblad.


Op de waterleidingbus heeft u nog zitten de knelring van de oude kniekoppeling. En als u merkt en ziet dat deze onbeschadigd is, kunt u het beste opnieuw van gebruik maken. Als dat niet het geval is, gaat u zagen het stukje van de koperen buis af met de knelring. Doe dit met een ijzerzaag of een speciale pijpsnijder. De nieuwe knelring plaatst u vervolgens met de wartelmoer op de buis, en daarna monteert u de nieuwe kniekoppeling met een steeksleutel op de waterleiding. U moet weten dat u de knelkoppeling niet ver moet draaien, als u merkt dat het vast is hou het dan daarbij.


Dan gaat u door het gat van de werkblad steken de bijgeleverde o-ring van de onderste deel van uw nieuwe kraan. U heeft als het goed is meegeleverde stabilisatieplaat die u nu moet gaan gebruiken om kraan vast te zetten. Onderaf opschuiven vervolgens gaat u de afdichtring en de montageset. Ga dan met de meegeleverde moer vast zetten de kraan, en doe dit met een steeksleutel of een pijpsleutel van 13 mm. Als u niet de ruimte heeft om met een steeksleutel te werk gaan om draai te kunnen geven, probeer het dan te doen met een pijpsleutel.


Aan de kniekoppeling gaat u vervolgens met een steeksleutel draaien de drukslangen met de bijbehorende dichtingsring. Let wel op dat u niet de drukslangen laat draaien en ook niet laat knikken.montage van de mixer met een sleutel


Om in te stellen het zwenkbereik en de body van de kraan moet u zeker niet vergeten te plaatsen de aanslagring. Als u dat niet doet gaat u zien uw kraan draaien 360 graden, omdat de ring er niet aanwezig is. Het is een goed idee om gelijk te checken de draairichting van de kraan zodra de aanslagring is neergezet en erin geplaatst. U wilt dit gaan doen zodat u ziet of u goed geplaatst heeft uw aanslagring. Als u helemaal klaar bent met plaatsen van kraan kan dit namelijk niet meer gebeuren.


U heeft meegeleverd een borgclip die u nu moet gaan gebruiken met zetten de zwenkbare uitloop vast op de body. Wat deze borgclip voor u precies allemaal doet is tegenhouden de waterdrukte en dat de uitloop van de kraan niet af laat schieten.


U bent nu als het allemaal goed is gegaan klaar met kraan vervangen. Nu nog moet u alle kranen in uw huis dicht doen en dan kijken vervolgens of de hoofd kraan werkt.


Kraan monteren

Als u gaat beginnen uw kraan monteren, begin dan met plek vijmaken onder de wasbak. Wilt u ongehinderd werken, dan raden we u aan om het deur van het kastje onder de wasbak te verwijderen. En zoals we eerder hebben laten weten altijd een emmertje naast houden voor gevallen, en plaats deze dan ook onder de sifon. U haalt de sifon weg en laat water in het emmer stromen.


Als u ziet dat de hoekstopkranen niet goed sluiten, dan heeft u te maken waarschijnlijk met verkalking. Dus zorg dat u ze snel vervangt. Draai de hoofd kraan dicht en maak de aansluitslangen van de kraan los van de hoekstopkranen. Maak de oude kraan los en trek het uit de gat. Nu gaat u door met kraan monteren door de oude hoekstopkranen uit te schroeven uit de muuraansluitingen. Zorg ervoor dat voor het plaatsen van de nieuwe hoekstopkranen dat u ze afdicht. Gebruik hiervoor afdichtpasta of afdichthennep. Met behulp van een metaalzaag wordt het aanbrengen van de hennep ruw gemaakt voor de schroefdraad. U gaat nu dus dwars over de schroevdraad het zaagblad op meerdere plekken bewegen. En nu wilt u gaan plaatsen de rozet op de schroevdraad. Begin van voren hennep te draaien in de windingen van de schroefdraad. Met een beetje afdichtpasta smeert u de hennep in. En nu gaat u in de muuraansluiting de hoekstopkraan draaien.


En zo gaan we verder met kraan monteren door beide aansluitslangen te verbinden met de kraan. Let wel goed op dat u op juiste manier het warme en de koude water aansluit, en draai dan de slang handvast aan. Nu gaat u door naar het kraangat en plaatst de kraan met de slangen binnen.


U gaat nu het met een metalen ring en een stabilisatieplaat en een wartelmoer het van onderen vast schroeven. Nu komen we dichter bij het einde van kraan monteren, en dus willen we de aansluitingen verbinden met de hoekstopkranen. Gebruik de moersleutel om de hoekstopkranen te draaien, en doe dit zo voorzichtig mogelijk.


U bent nu als het goed is klaar met kraan monteren.kraan geïnstalleerd
Kraan geïnstalleerd

Recent Post

Het verleggen van leidingen

February 15th, 2023

Staand toilet plaatsen

October 24th, 2022
Denkt u aan om een staand toilet te plaatsen voor uw nieuw badkamer, of wilt u misschien simpel uw oud toilet vervangen met een nieuwe toilet? Het is zeker een uitdaging om een staand toilet plaatsen als u hiervoor geen kennis heeft of u weet niet waar u moet beginnen...
phone097010280682