Het verleggen van leidingen

Het plannen en uitvoeren van een project voor het verleggen van leidingen: Tips en suggesties

De reden voor het verleggen van leidingen is niet de slechte kwaliteit van het materiaal, maar het directe proces van de werking. Dagelijks wordt een grote hoeveelheid afval in de riolering geloosd, wat een negatief effect heeft op de functionaliteit van het systeem: de warme waterstroom na het wassen wordt vervangen door koud water uit het toilet, zeepschuim uit de douche wordt vervangen door een vettig mengsel na de afwas.

Voor een efficiënte afvoer verleggen van het afvalwater moet de afvoer van elke put een lichte helling vertonen. Hiervoor moet men weten waar de punten zich bevinden, zoals het toilet, het bad, de gootsteen, de vaatwasser en de wasmachine, zoals het toilet, het bad, de gootsteen, de vaatwasser en de wasmachine. Ook de hoogte waarop elke bron wordt aangesloten moet worden bepaald.

Waterleiding verleggen in een appartement bestaat uit twee fasen:

  • Het oude systeem ontmantelen.
  • Installeren van nieuwe leidingen van modern materiaal.

Waterleiding verleggen met nieuwe moderne apparatuur vereist de voorbereiding van bepaalde materialen en gereedschappen:

  • Polyvinylchloridebuis met een diameter van 5-7 cm en 10-15 cm.
  • Diverse adapters, dichtingsringen en moffen, die nodig zijn voor dichte verbindingen.
  • Voor de aansluiting van de WC-eenheid op het systeem zijn een gegolfde slang en een afdichtingsmanchet nodig.
  • Montageklemmen voor de bevestiging van de buizen en het riool aan de muur.
  • Siliconenkit en stukjes pakking om het nieuwe toestel op het oude gietijzeren T-stuk aan te sluiten.

Voordat waterleiding wordt verlegd in een appartement, moet het oude materiaal worden gedemonteerd. De oude riolering mag pas worden ontmanteld nadat de nodige materialen en gereedschappen zijn voorbereid en de plaatsen voor de installatie van sanitaire installaties en huishoudelijke apparaten zijn bepaald.

Waterleiding verleggen is een zwaar process. Daarom is het beter als u contact opneemt met de loodgieter voor het verleggen van leidingen.

Waterleiding verleggen

Rekening houden met zaken als milieueffecten, behoud van de doorstroming van het voetgangers- en autoverkeer, behoud van bestaande en voorgestelde nutsvoorzieningen, uitvoerbaarheid, vergunningsbeperkingen en onderhoud, en komen tot het meest kosteneffectieve ontwerp.

Volg bij het waterleiding verleggen de ontwerpvoorschriften voor waterleidingen zoals in hier vermeld.

Uitlijning – horizontaal en verticaal.

  • Houd rekening met de gevolgen voor alle bestaande en voorgestelde voorzieningen alvorens de locatie van de verlegde pijpleiding te kiezen.
  • Neem contact op met de WSSC voor beperkingen op het afsluiten van bestaande pijpleidingen.
  • Bij de keuze van het tracé moet de bestaande pijpleiding worden gehandhaafd en in bedrijf blijven totdat de waterleiding verleggen gereed is voor definitieve aansluiting op de bestaande hoofdleiding. Op dat moment wordt de bestaande pijpleiding afgesloten en kunnen alle aansluitingen tussen de bestaande pijpleiding en de verlegde pijpleiding worden uitgevoerd, met inbegrip van de overdracht van waterhuisaansluitingen.
In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over het verleggen van leidingen. Of u nu een badkamer of keuken aan het verbouwen bent, of een nieuw huis bouwt, soms moet u leidingen verleggen om aan uw behoeften te voldoen. We bespreken de verschillende soorten leidingen, de kosten en het proces van het verleggen van leidingen. Bovendien delen we handige tips en suggesties om ervoor te zorgen dat uw project soepel verloopt. Lees verder om te leren hoe u het verleggen van leidingen kunt plannen en uitvoeren, zodat u met vertrouwen aan uw project kunt beginnen.

Badkamer leidingen verleggen

Als uw verbouwing de installatie van een nieuwe badkamer omvat, moet u badkamer leidingen verleggen, maar in tegenstelling tot nieuwbouw wordt bij een verbouwing het bestaande leidingwerk aangepast. Als uw huis ouder is, kan het bestaande sanitair verouderd zijn, maar dat is niet altijd een goede reden om het te vervangen, zolang het functioneel is en u voldoet aan de bouwvoorschriften. Zorg ervoor dat het de aan- en afvoer van de nieuwe badkamer aankan.

Waterleiding verleggen in de badkamer

De waterleidingen in de badkamer kunnen van koper, gechloreerd polyvinylchloride (CPVC) of vernet polyethyleen (PEX) zijn. Polyvinylchloride- of PVC-buizen zijn niet geschikt voor binnenhuisleidingen. Ze moeten elk een diameter van 1/2 inch hebben en aansluiten op een hoofdleiding van 3/4 inch. Het is een vergissing om water voor een badkamerinstallatie te halen uit een aftakking van 1/2 inch die een andere installatie bedient. Dat creëert concurrentie voor water en is een van de belangrijkste redenen waarom een douche plotseling koud wordt terwijl u hem gebruikt. De gebruikelijke praktijk is om elke toevoerleiding aan te sluiten op de dichtstbijzijnde beschikbare plaats op de hoofdleiding. Houd de aftakkingen voor warm water zo kort mogelijk om te voorkomen dat u op warm water moet wachten.

Leidingen verleggen keuken

Veel mensen hebben niet genoeg ruimte in hun appartement – ze willen nog een kamer of een grotere keuken. Als dat het geval is, dan heeft u extra ruimte nodig voor het verleggen van leidingen in de keuken.

Als u moe bent van het hebben van een keuken die eruit ziet alsof het kwam rechtstreeks uit de winkel, dan is het waarschijnlijk tijd om na te denken over het doen van een keuken remodel. Verhuizen keuken sanitair is een van de belangrijkste kwesties te overwegen bij het plannen van uw keuken remodel. De gedachte van het snijden en leidingen verleggen keuken, solderen koper, het boren van gaten en het installeren van een wastafel en een vaatwasser kan allemaal overweldigend zijn voor zelfs de handigste huiseigenaren.

Kosten leidingen verleggen

De kosten voor het leidingen verleggen kunnen variëren van 100 euro voor klein leidingwerk tot 2.000  euro of meer als het om een complex project gaat. Voorbeelden van complexer werk zijn: Het verplaatsen van een toilet of wastafel.

Recent Post

Staand toilet plaatsen

October 24th, 2022
Denkt u aan om een staand toilet te plaatsen voor uw nieuw badkamer, of wilt u misschien simpel uw oud toilet vervangen met een nieuwe toilet? Het is zeker een uitdaging om een staand toilet plaatsen als u hiervoor geen kennis heeft of u weet niet waar u moet beginnen...
phone097010280682