Gootsteen ontstoppen

Uw loodgietersproblemen, opgelost in één telefoontje. Boek onze complete oplossingen, geleverd
door gecertificeerde en veelzijdige loodgieters en ontstoppingsdienst specialisten!

Spoedservice 24/7
Vanaf 34 €
365 dagen per jaar
097010280682

Gootsteen ontstoppen in Nederland

Wanneer uw gootsteen verstopt raakt, zijn er vele zaken die u zullen irriteren. Ten eerste kunt u niet meer de afwas doen, u kunt niet normaal meer uw fruit of groente reinigen. Koken zal ook moeilijker worden gemaakt door dit stoornis. Vervolgens komt het water naar boven in de gootsteen en krijgt u er erg last van. Uiteindelijk zal er ook langzamerhand een vieze geur ontwikkelen in heel uw huis. Dit zijn allemaal narigheden die ontstaan na een onverwachte verstopping in de afvoer van uw gootsteen. Om zulke problemen met uw gootsteen op te lossen, kunt u onze waardevolle tips volgen voor het verhelpen van de verstopping. Ze zullen u zeker verder mee weg helpen met uw rioolprobleem.

097010280682

Bel ons nu meteen!

En onze loodgieter staat in minder dan 30 minuten voor uw deur!

097010280682

Handige slimmigheidjes voor gootsteen ontstoppen

Wilt u zelf het probleem met uw verstopte gootsteen oplossen? Dan kunt u hieronder lezen hoe u dat kunt doen. Niemand wilt een verstopping in zijn huis natuurlijk. Uw huis gaat daardoor stinken en kunt u geen gebruik maken van de sanitaire voorziening. Hieronder vindt u vele verschillende tips om uw gootsteen te ontstoppen:

1. Soda: het middel voor gootsteen ontstoppen

Wilt u uw gootsteen ontstoppen? Wilt u dit met een eenvoudig trucje doen? Dan kunt u dat door het gebruik van natriumcarbonaat (soda). Vuil zoals vet en andere soortgelijke bestanddelen worden verwijderd met heet water te mengen met soda. Dit is een goede manier om de verstopping van uw gootsteen te verhelpen. Wat u hierbij doet, is het nemen van een emmer. Giet er heet water in en voeg daarbij een middelgrote bakje soda. Giet dit mengsel langzamerhand in de afvoer van de gootsteen en gebruik uw gootsteen niet meer voor een hele dag. Laat de menging goed inwerken. Wat u de volgende dag doet, is het gieten van heet water in de afvoer van de gootsteen.

2. De gootsteen spoelen met cola

U zult dit misschien wel raar vinden, maar sommigen gebruiken ook cola voor het gootsteen ontstoppen. Er wordt beweerd dat er bestanddelen in cola zitten die verstoppingen kunnen verhelpen. Spoel een grote fles cola door de afvoer van uw gootsteen en dan dient u 30 minuten geduld te hebben. Vervolgens giet u hierbij geen cola maar een liter heet water door uw gootsteen. Wanneer het u niet gelukt is om de verstopping te verhelpen, moet u deze methode met rust laten. Als het een keer niet heeft gewerkt, betekent dat het in de toekomst ook geen effect zal hebben. U hoeft dus deze methode niet te herhalen.

3. Gootsteen ontstoppen met trekveer

U kunt ook een trekveer gebruiken voor het gootsteen ontstoppen. Dit hulpmiddel is een dun, lang metalen kabel. Hoe u dit kabel gebruikt is door het in de afvoer van uw gootsteen te steken. Wanneer u de verstopping waarneemt, moet u de trekveer voorzchtg in de afvoer steken en dan weer eruit trekken. Als dit goed lukt, zal de uiterste van de trekveer de verstopping puncteren. Nu moet u de trekveer uit de gootsteen verwijderen en dan de kraan aan doen. Heeft u nu het probleem opgelost?

4. Vaatwastablet benutten voor gootsteen ontstoppen

U kunt uw gootsteen ontstoppen met behulp van een vaatwastablet. Heeft u er een in huis, dan kunt u er gelijk gebruik van maken. U neemt een vaatwastablet en legt het op de afvoer van uw gootsteen. Vervolgens voegt u er kokend water erbij en moet u dit een hele nacht laten inwerken. De volgende dag giet u er nog twee liter heet water erdoor. Deze methode is makkelijk om uit te voeren en het kan door bijna iedereen toegepast worden.

5. Een plopper is ook een goed middel voor ontstoppen van gootsteen

Met zelf het gootsteen ontstoppen kunt u een plopper gebruiken. Dit voorwerp heeft bijna iedereen in huis. U hoeft voor deze methode dus niet overbodig veel instrumenten te gebruiken. Breng eerst wat warm water aan de onderkant van de plopper, waar u het rubber kunt vinden. Plaats de plopper lijnrecht op het afvoerputje van uw gootsteen en voeg daarna wat water in uw gootsteen. Het water moet net zoveel worden zodat het een klein laag bedekt in uw gootsteen. Het toevoegen van het water zorgt er voor dat de zuigkracht van de plopper geïntensiveerd wordt. Nu moet u telkens de plopper op en neer laten gaan. U kunt alleen maar het goede verwachten wanneer er zoveel mogelijk spanning wordt toegepast bij het gebruik van de plopper. Het betekent namelijk dat de verstopping zo langzamerhand volledig wordt verholpen.

6. Verwijderen van kalk in gootsteen die verstopt is geraakt

Kalk in de afvoerleidingen kan ook een oorzaak zijn voor een verstopping. Wat u kunt doen om kalkaanslag te verwijderen uit de afvoerbuizen is het mixen van azijn en soda. Dit zijn beide uitstekende middelen om kalkaanslag te elimineren. Wat u hierbij doet, is het samenbrengen van een halve liter azijn en een middelgrote zak soda. Wat er hierna gebeurt, is dat het mengproduct gaat bruisen. De volgende stap is de gootsteen met deze mening spoelen waarbij u het daarna een nacht laat staan. Giet de volgende dag dan weer een emmer met heet water in de afvoer van uw gootsteen. Hierna controleert u of de methode heeft gewerkt of niet.

7. De sifon van de inwendige kant schoonmaken

Een sifon kunt u onder uw gootsteen vinden. Het heeft een leiding met een brede s-vorm, kunt u wel zeggen. Het wordt ook wel de zwanenhals genoemd. In de sifon kunnen er vuilresten cumuleren. Dit kan erg vervelend zijn omdat dit ook als een oorzaak gezien kan worden voor het ontstaan van een verstopping. Om dit op te lossen kunt u de sifon reinigen. Dit doet u door eerst de sifon te ontkoppelen met een waterpomptang en een schroevendraaier. Reinig hierna de leiding met een schoonmaakdoekje of een spons. Gebruik hiervoor ook een afwasmiddel om het goed schoon te krijgen. Bevestig de sifon weer aan de bijbehorende leiding en ga na of de verstopping uit de weg is geruimd. Stroomt het water goed weg? Dan kunt u met een gerust hart weer uw gootsteen gebruiken.

Hoe raakt een gootsteen verstopt?

Een verstopping ontdekken en dat proberen uit de weg te ruimen is een ding maar de oorzaak weten over hoe het is ontstaan is compleet wat anders. Om alles voor u een beetje duidelijker te maken kunt u hieronder de frequente oorzaken vinden voor een verstopping in de gootsteen:

Overmatige hoeveelheid aan vuilresten

Wanneer u overbodig veel resten van eten of vetresten door de afvoer van uw gootsteen spoelt, dan kan dat leiden tot een grote opeenhoping in de afvoer. Maak vooral gebruik van een zeefje om dit te preveniëren.

Kalkaanslag

Kalk in uw afvoerwater kan de oorzaak zijn voor een beginnende verstopping. Kalk bevindt zich namelijk in water. Hoeveel er kalk in uw water zit, is afhankelijk van de regio waarin u woont. Wanneer er zich veel kalk in uw water bevindt, zal er beetje bij beetje geringe kalkelementen in de afvoerleidingen cumuleren tot er een aanzienlijk dik laag kalk zich ontwikkelt. De laag blokkeert dan de toegang van het vuil.

Blokkade door een object

De oorzaak voor een verstopping kan ook liggen in het feit dat er een object in de gootsteen bij vergissing terecht komt. Dit kan dan als uitkomst hebben dat het water niet of nauwelijks wegvloeit. Dus kijk altijd goed uit wanneer u de gootsteen gebruikt.

Cumulatie van vuil in de sifon

De sifon kunt u onder de gootsteen vinden. Het is een afvoerleiding die een brede s-vorm heeft. In het gedeelte van de s-vorm van de leiding kunnen zich veel vuilresten zoals haar, vet en eten verzamelen. Hierdoor kan er een verstopping in uw gootsteen ontstaan.

Moeilijkheden bij een buis

Een verstopping in de gootsteen kan ontstaan door een beschadigde afvoerleiding. Bovendien kan de verstopping ook een oorzaak zijn van een verschoven buis. Wat hierbij moeilijk wordt is het detecteren van de defect. Dan is het verstandig om de hulp van een deskundige voor dit probleem in te schakelen.

Een rioolspecialist inschakelen voor gootsteen ontstoppen? Dat kan dan bij ons

Wanneer u te maken heeft met een verstopping, bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om zelf te beginnen aan het gootsteen ontstoppen. Alleen neemt het wat behoorlijk tijd en energie van u in. De verstopping kan ook nog eens erger worden wanneer u te lang niets doet om het op te lossen.

Heeft u last van de verstopping, dan moet u bij onze ontstoppingsdienst zijn. We zullen effectief en vakkundig de verstopping verhelpen. We zijn onder andere gespecialiseerd in het gootsteen ontstoppen. Daarnaast vindt u bij ons uiteraard voordelige prijzen. Neem dus snel telefonisch contact op met onze ontstoppingsdienst en we zullen snel een afspraak met een van onze rioolspecialisten voor u regelen.

Onze loodgieters zijn tot elke dienst in staat!

Bel ons voor een professionele ontstoppingdienst en rioolontstopping

097010280682


Feedback van onze klanten

Ontstoppen van een wastafel. Wat een fijn bedrijf! De website vond ik al goed, verhelderend, met een duidelijk kostenplaatje. Dan weet je waar je aan toe bent. ‘s Morgens nog eens een bevestiging dat de afspraak kon doorgaan, nog een telefoontje er overheen, prima. Toen nog een telefoontje dat ze een kwartier later waren, wat een service! Het probleem was complex maar het is uiteindelijk opgelost, met een duidelijke uitleg van de genomen stappen. Ik ben heel blij. Ik kan niet anders zeggen: aanrader!

Zachary Robbe

Ik ben zeer tevreden over de dienstverlening van Ontstoppingsdienst. De medewerker was precies op tijd. Binnen kort tijd had hij het probleem gelokaliseerd en ook verholpen. Ik kreeg tegelijkertijd een toelichting op hoe dit in zijn werk ging, omdat ik dit altijd wel leuk vind om te weten. Mijn afvoer stroomt weer helemaal vrij door en ik ben blij dat ik nu dit betrouwbare bedrijf ken voor het geval ik nog een keer een probleem heb. Ik durf hun dan ook met een gerust hart aan te bevelen

Augustinus Elschot

Erg prettig en professioneel geholpen. De communicatie verliep soepel en ik werd goed op de hoogte gehouden van de tijd waarop de loodgieter zou arriveren. Hij was vriendelijk en het probleem is snel en kundig verholpen. Kortom: ik ben erg tevreden!

Orry Rietbergen

FAQ

Heb ik professionele reparatie nodig?

Een standaard ontstopper is meestal een betrouwbaar hulpmiddel voor huiseigenaren bij een kleine verstopping van een leiding. Als u het met een ontstopper probeert en de verstopping komt los, dan is dat waarschijnlijk al het werk dat nodig was. Als u echter de ontstopper probeert en er komt niets los, dan is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Professionele monteurs beschikken over gereedschappen en methoden waarmee de meest hardnekkige verstoppingen kunnen worden weggeblazen, zodat schade wordt voorkomen en tot een minimum beperkt. Uw monteur kan ook in de leidingen kijken en vaststellen of er kleine lekken zijn die moeten worden verholpen.

Hoe lang duren uw rioolreinigingsdiensten?

Door uw interne en externe afvoeren regelmatig te reinigen, voorkomt u verstoppingen en houdt u uw systeem in de best mogelijke conditie! Regelmatig reinigen van afvoeren helpt onze afvoersystemen vrij te zijn van de opbouw van kalkaanslag, vuil en puin.

Onze zeer ervaren ontstoppingsmonteurs van Ontstoppingsdienst 24 voeren in heel Nederland huisvuil- en commerciële ontstoppingswerkzaamheden uit. De werkzaamheden kunnen een uur tot een paar uur in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van het systeem of de hoeveelheid ontstoppingsresten die nodig zijn.

Biedt u drain onderhoudsdiensten aan?

Bij Ontstoppingsdienst 24 bieden wij concurrerende drain onderhoudsdiensten aan klanten die willen dat wij hun afvoeren reinigen en schoonmaken door middel van een doorlopende onderhoudsovereenkomst. Wij hebben een uitstekende reputatie in de omgeving en zijn er trots op dat wij effectieve rioolreinigingsdiensten leveren aan de huishoudelijke en commerciële sector.

Als u uw behoeften op het gebied van rioolreiniging met onze medewerkers wilt bespreken, aarzel dan niet om vandaag nog contact met ons op te nemen: 097010280682!

Hoeveel kost het om een afvoer te ontstoppen?

Onze ontstopping van een afvoer begint vanaf 34 €. Wij garanderen een reactietijd van 2 uur omdat wij begrijpen dat verstoppingen in afvoeren een noodgeval zijn en met spoed moeten worden opgelost.

Terwijl andere pijpreinigingsbedrijven een meerprijs kunnen berekenen voor verstoppingen die zich in Nederland voordoen, hanteren wij dezelfde prijsstructuur, waar u zich ook bevindt. Onze verstopte afvoer ontstoppen begint vanaf 34 € en alle prijzen worden geoffreerd voordat het werk wordt uitgevoerd.

Wie is verantwoordelijk voor een verstopping van een afvoer in Gootsteen ontstoppen?

In het algemeen is de huiseigenaar verantwoordelijk voor het ontstoppen van alle afvoeren binnen de erfgrens, zoals onder uw huis, tuin en oprit. Deze worden geclassificeerd als privé-afvoeren. U bent zelf verantwoordelijk voor het ontstoppen van afvoeren die niet door de buren lopen.

Afvoerbuizen die zich buiten uw eigendom bevinden, worden 'zijafvoerbuizen' genoemd. Zijdelingse afvoeren zijn de buizen die afvalwater wegvoeren van uw huis naar een riool. Ze zijn verbonden met uw privé-afvoer, maar u bent er niet verantwoordelijk voor. Zijriolen zijn eigendom van de overheid. Als u een afvoertechnicus wilt spreken voor gratis advies, helpen wij u graag.

phone097010280682