Keukenafvoer ontstoppen

Uw loodgietersproblemen, opgelost in één telefoontje. Boek onze complete oplossingen, geleverd
door gecertificeerde en veelzijdige loodgieters en ontstoppingsdienst specialisten!

Spoedservice 24/7
Vanaf 34 €
365 dagen per jaar
097010280682

Keukenafvoer ontstoppen in Nederland

Bent u het zat om steeds uw keukenafvoer te ontstoppen? U heeft telkens last van een verstopte afvoerleiding in uw keuken en wanneer u het lijkt op te lossen gaat het binnen enkele weken weer de slechte kant op. U wilt dit keer het beter aanpakken en professionele advies ontvangen van erkende loodgieters over hoe u het keukenafvoer ontstoppen kunt aanpakken. Misschien lukt het u dan wel op een veel langere termijn het probleem op te lossen.

Wanneer het zelf keukenafvoer ontstoppen u niet lukt, zult u een deskundige loodgieter moeten opbellen voor het oplossen van het rioolprobleem. Nu, we kunnen u meedelen dat we in staat zijn u bij beide situaties te helpen. Op onze website kunt u diverse professionele tips van onze loodgieter vinden voor het oplossen van het probleem over uw keukenafvoer. Lukken deze methodes niet, kunt u altijd nog onze rioolspecialist inschakelen om de verstopping in de afvoer van uw keuken voorgoed te verhelpen! U kunt hiervoor ons simpelweg telefonisch bereiken voor het maken van een afspraak.

097010280682

Bel ons nu meteen!

En onze loodgieter staat in minder dan 30 minuten voor uw deur!

097010280682

Afvoer van uw keuken verstopt geraakt?

Wanneer u ziet dat er een verstopping in uw keukenafvoer is ontstaan, is het uiteraard mogelijk om eerst te kijken hoe u de verstopping in uw keuken uit de weg kunt ruimen. U moet hiervoor wel enkele middelen bij de hand hebben en natuurlijke wat zelf motivatie hebben om het werk te beginnen. Hoe u de afvoer van uw keuken kunt ontstoppen, wilt onze rioolspecialist graag meedelen. U kunt meer over de tips hieronder lezen:

Gootsteen ontstoppen en het gebruik van afwasmiddel

Uw keukenafvoer ontstoppen kunt u met afwasmiddel. Iedereen heeft dit wel in huis. Het is een middel die snel te verkrijgen is. U heeft het in huis of u koopt het snel bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Zodra u het afwasmiddel bij de hand heeft, zult u wat afwasmiddel in de keukenafvoer moeten gieten en het zo voor ongeveer tien minuten laten staan. U kunt dus niet de kraan van uw gootsteen gebruiken of iets anders met uw gootsteen doen gedurende deze tijd. Wanneer er tien minuten voorbij zijn, giet u een liter kokend water in de afvoer van uw keuken. Hoogstwaarschijnlijk zullen de vetresten door het afwasmiddel worden ontbonden van de afvoerleidingen en zal het kokend water het vuil goed weg laten vloeien.

De verstopte afvoer van uw keuken aanpakken met soda

Wilt u graag de keukenafvoer ontstoppen? Dan kunt u dat ook met soda doen. Dit middel is heel goed in het vet bij verschillende soorten oppervlaktes verwijderen. Het kan bijvoorbeeld ook heel goed het vet in uw afvoerleidingen elimineren. Wat u hierbij doet, is flink wat soda in het afvoerputje van de gootsteen verspreiden en vervolgens heet water erover heen, in de afvoer gieten. Laat daarna dit mixtuur zo staan voor eventjes. Voor de voorlaatste stap moet u dan weer heet water door de afvoer laten gaan. Ga nu na of het water uit de kraan nu goed wegstroomt in de afvoer.

Azijn, ook een goede ‘wapen’ tegen een verstopte afvoer in de keuken

Met azijn kunt u ook een heel eind komen. Wanneer het u niet lukt om de afvoer van uw keuken te ontstoppen met soda, is er nog een mogelijkheid. U kunt ook gebruikmaken van azijn voor het keukenafvoer ontstoppen, samen met soda. Azijn heeft een sterke ontkalkende werking en is in staat om intensief te reageren op natriumcarbonaat.

De instructie voor het gebruik van azijn voor keukenafvoer ontstoppen:
Breng heel wat soda in de afvoer van uw keuken. Daarna doet u hier 500 ml azijn erbij. Hierdoor gaat de vermenging bruisen, wat een normale reactie is. Laat het bruisen even goed zijn werk doen voor enkele uurtjes en giet daarna koud water in de afvoer van uw keuken.

Cola werkt ook goed tegen verstoppingen

Wanneer de afvoer in uw keuken problemen ondervindt met een verstopping, kunt u gebruikmaken van cola om het probleem op te lossen. In cola zit namelijk fosforzuur en koolzuur, twee bestanddelen die gezamenlijk een reinigende effect hebben. Koolzuur is de stof die waardoor de cola gaat bruisen, waarbij fosforzuur verschillende typen viezigheden uit de weg ruimt. Cola kan mogelijk de verstopte afvoer in de keuken hierdoor ontstoppen. Voor deze methode giet u simpelweg een halve grote fles cola in de afvoerleiding en moet u de priklimonade zo laten voor ongeveer een uur. Ter afsluiting giet u heet water door uw gootsteen. Stroomt het water nu goed door?

Verstopte afvoer ontstoppen met een plopper

Iedereen weet wel wat een plopper is. Het is een (houten) stok met een rubberen gedeelte dat een vorm heeft van een breed bakje. Het wordt meestal gebruikt bij verstoppingen in het huis. Nu, dit raden we ook aan om te gebruiken voor het ontstoppen van uw verstopte keukenafvoer. Alleen vertellen we hoe u de plopper precies moet gebruiken bij een verstopte afvoer. Niet iedereen weet exact hoe hij of zij om moet gaan met een plopper bij een verstopping. Wat de plopper namelijk doet, is het trekken van de luchtledige ruimte van de afvoer waarbij de verstopping ’bevrijd’ wordt bij wijze van spreken en de verstopping uit de weg wordt geruimd.

De instructie voor gebruik van plopper bij verstopping in keuken als volgt:
Plaats de plopper op de afvoer van de gootsteen. Breng zoveel water aan in de gootsteen zodat er een klein laag water erin ontstaat. Het liefst van ongeveer 2 tot 3 centimeter. Laat vervolgens de plopper op en neer gaan. Verwijder de plopper van de gootsteen en ga na of het water wegstroomt. Pas deze methode nog enkele keren toe als het nodig is.

Zelf keukenafvoer ontstoppen met de hulp van een tuinslang

Wanneer de afvoer in uw keuken te maken heeft met een verstopping en de sifon niet de plek is waar de verstopping zich bevindt, dan is er de mogelijkheid om de verstopping te verhelpen met een tuinslang. Hierbij moet u de tuinslang heel diep in de waterleiding steken. Bedek het uiteinde van de slang met een schoonmaakdoekje en bindt het goed vast met een sterke plakband. Zo wordt er geprevenieerd dat er water uit de slang naar boven komt en alles in de keuken nat maakt. Laat er nu water uit de kraan komen. De spanning zal telkens sterker worden waardoor de verstopping wordt weggespoten, bij wijze van spreken. Hierna is hopelijk de afvoer in uw keuken weer vrij van verstoppingen.

Zaken waar je op moet letten tijdens ontstoppen van keukenafvoer

Een chemische middel tegen verstoppingen of een ontstoppingsveer wordt normaliter wel gebruikt voor het ontstoppen van een verstopte afvoerleiding. De middelen zijn natuurlijk goede oplossingen voor verstoppingen in de keuken, maar ze kunnen ook behoorlijk wat nadelen met zich brengen. Wanneer u niet weet hoe u het juist gebruik kan maken van ontstoppingsveer bij verstoppingen, bestaat over de gevolgen van het gebruik van de chemische stoffen in een ontstoppingsmiddel, kunnen deze beide situaties erg nadelig uitpakken voor u.

Het gebruik van chemische producten

Een chemische ontstoppingsmiddel kan wel een verstopping in de keuken verhelpen, alleen is het wel zo dat de leidingen in uw huis door deze middelen sterk kunnen worden aangetast. Daarnaast kunt u brandwonden oplopen door het gebruik ervan. Dit kan voorkomen wanneer uw huid in contact komt met het chemische middel. We raden u daarom dit soort producten sterk af.

Ontstoppingsveer benutten voor verstopping in keuken

Met het gebruik van een ontstoppingsveer is er een grote mogelijkheid dat u alleen maar de blokkade (verstopping) van plek verplaatst. U kunt ook te intense bewegingen maken bij het duwen van de ontstoppingsveer waardoor de afvoer in uw keuken kapot gaat. U moet dus altijd voorzichtig omgaan met de ontstoppingsveer wanneer u zelf er gebruik van maakt.

Afvoer in uw keuken verstopt? Bel dan onze loodgieter!

Hebben onze professionele tips helaas niet geholpen tegen de verstopping in uw keuken? Bleek de verstopping te ingewikkeld te zijn geweest voor u om het zelf uit de weg te ruimen? Dan valt er daaraan niets te doen dan alleen maar een professionele loodgieter in te schakelen. Onze rioolspecialist is dan de persoon die u moet hebben voor de taak. Onze specialisten zijn gediplomeerde en ervaren vakmannen die graag mensen willen helpen met hun rioolproblemen. Een rioolprobleem oplossen is makkelijk werk voor onze loodgieter. Neem dus snel telefonisch contact op met onze ontstoppingsbedrijf voor een afspraak met een van onze rioolexperts.

Onze loodgieters zijn tot elke dienst in staat!

Bel ons voor een professionele ontstoppingdienst en rioolontstopping

097010280682


Feedback van onze klanten

Ontstoppen van een wastafel. Wat een fijn bedrijf! De website vond ik al goed, verhelderend, met een duidelijk kostenplaatje. Dan weet je waar je aan toe bent. ‘s Morgens nog eens een bevestiging dat de afspraak kon doorgaan, nog een telefoontje er overheen, prima. Toen nog een telefoontje dat ze een kwartier later waren, wat een service! Het probleem was complex maar het is uiteindelijk opgelost, met een duidelijke uitleg van de genomen stappen. Ik ben heel blij. Ik kan niet anders zeggen: aanrader!

Zachary Robbe

Ik ben zeer tevreden over de dienstverlening van Ontstoppingsdienst. De medewerker was precies op tijd. Binnen kort tijd had hij het probleem gelokaliseerd en ook verholpen. Ik kreeg tegelijkertijd een toelichting op hoe dit in zijn werk ging, omdat ik dit altijd wel leuk vind om te weten. Mijn afvoer stroomt weer helemaal vrij door en ik ben blij dat ik nu dit betrouwbare bedrijf ken voor het geval ik nog een keer een probleem heb. Ik durf hun dan ook met een gerust hart aan te bevelen

Augustinus Elschot

Erg prettig en professioneel geholpen. De communicatie verliep soepel en ik werd goed op de hoogte gehouden van de tijd waarop de loodgieter zou arriveren. Hij was vriendelijk en het probleem is snel en kundig verholpen. Kortom: ik ben erg tevreden!

Orry Rietbergen

FAQ

Heb ik professionele reparatie nodig?

Een standaard ontstopper is meestal een betrouwbaar hulpmiddel voor huiseigenaren bij een kleine verstopping van een leiding. Als u het met een ontstopper probeert en de verstopping komt los, dan is dat waarschijnlijk al het werk dat nodig was. Als u echter de ontstopper probeert en er komt niets los, dan is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Professionele monteurs beschikken over gereedschappen en methoden waarmee de meest hardnekkige verstoppingen kunnen worden weggeblazen, zodat schade wordt voorkomen en tot een minimum beperkt. Uw monteur kan ook in de leidingen kijken en vaststellen of er kleine lekken zijn die moeten worden verholpen.

Hoe lang duren uw rioolreinigingsdiensten?

Door uw interne en externe afvoeren regelmatig te reinigen, voorkomt u verstoppingen en houdt u uw systeem in de best mogelijke conditie! Regelmatig reinigen van afvoeren helpt onze afvoersystemen vrij te zijn van de opbouw van kalkaanslag, vuil en puin.

Onze zeer ervaren ontstoppingsmonteurs van Ontstoppingsdienst 24 voeren in heel Nederland huisvuil- en commerciële ontstoppingswerkzaamheden uit. De werkzaamheden kunnen een uur tot een paar uur in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van het systeem of de hoeveelheid ontstoppingsresten die nodig zijn.

Biedt u drain onderhoudsdiensten aan?

Bij Ontstoppingsdienst 24 bieden wij concurrerende drain onderhoudsdiensten aan klanten die willen dat wij hun afvoeren reinigen en schoonmaken door middel van een doorlopende onderhoudsovereenkomst. Wij hebben een uitstekende reputatie in de omgeving en zijn er trots op dat wij effectieve rioolreinigingsdiensten leveren aan de huishoudelijke en commerciële sector.

Als u uw behoeften op het gebied van rioolreiniging met onze medewerkers wilt bespreken, aarzel dan niet om vandaag nog contact met ons op te nemen: 097010280682!

Hoeveel kost het om een afvoer te ontstoppen?

Onze ontstopping van een afvoer begint vanaf 34 €. Wij garanderen een reactietijd van 2 uur omdat wij begrijpen dat verstoppingen in afvoeren een noodgeval zijn en met spoed moeten worden opgelost.

Terwijl andere pijpreinigingsbedrijven een meerprijs kunnen berekenen voor verstoppingen die zich in Nederland voordoen, hanteren wij dezelfde prijsstructuur, waar u zich ook bevindt. Onze verstopte afvoer ontstoppen begint vanaf 34 € en alle prijzen worden geoffreerd voordat het werk wordt uitgevoerd.

Wie is verantwoordelijk voor een verstopping van een afvoer in Keukenafvoer ontstoppen?

In het algemeen is de huiseigenaar verantwoordelijk voor het ontstoppen van alle afvoeren binnen de erfgrens, zoals onder uw huis, tuin en oprit. Deze worden geclassificeerd als privé-afvoeren. U bent zelf verantwoordelijk voor het ontstoppen van afvoeren die niet door de buren lopen.

Afvoerbuizen die zich buiten uw eigendom bevinden, worden 'zijafvoerbuizen' genoemd. Zijdelingse afvoeren zijn de buizen die afvalwater wegvoeren van uw huis naar een riool. Ze zijn verbonden met uw privé-afvoer, maar u bent er niet verantwoordelijk voor. Zijriolen zijn eigendom van de overheid. Als u een afvoertechnicus wilt spreken voor gratis advies, helpen wij u graag.

phone097010280682